OOC - Opleidings- en ontwikkelingsfonds carrosseriebedrijf

OOC Loopbaanvouchers
Vraag je jezelf soms af wat je wilt bereiken in je werk? Kun je je huidige beroep in de toekomst blijven uitoefenen? Wat kun je doen om bij te blijven of ga je jezelf oriënteren op ander werk? Hoe weet je precies wat je wilt? Of hoe bereik je je doel?

€ 1500,- voor jouw ontwikkeling

OOC stelt vouchers beschikbaar ter waarde van € 1500,- voor werknemers die willen werken aan hun toekomst. Doel van de vouchers is om jou de kans te geven om je te ontwikkelen en om te ontdekken of je je huidige beroep over tien jaar ook nog kunt doen. Kun je blijven werken in de metaal- en techniekbranche of kun je beter omscholen.

Waarvoor kun je deze voucher gebruiken?

De voucher kun je gebruiken voor trajecten die te maken hebben met het vergroten van je duurzame inzetbaarheid. Dus voor jouw toekomst! Denk hierbij aan:

•    omscholingstrajecten gericht op mobiliteit, bijvoorbeeld:
o    van een niet-technisch beroep in de metaal en techniek naar een technisch beroep
o    van een technisch beroep naar een schaars technisch beroep, carrosseriebouwer, of een beroep waar techniek voor nodig is zoals calculator of autoschadentechnicus
o    van een technisch beroep naar een relevant beroep voor de bedoelde bedrijfstakken (er is een groot tekort aan techniekdocenten, je zou je bijvoorbeeld kunnen laten omscholen tot docent techniek)
o    Andere trajecten die worden voorgedragen door OOC HR-adviseurs of loopbaancoaches van FNV of CNV
•    een assessment, scholing of coaching
De vouchers kunnen NIET worden ingezet voor de inzet van de loopbaancoach.

Meer weten?
Heb je interesse om jouw ontwikkeling te bespreken met een deskundige of heb je al ideeën over welke richting je op wilt? Neem dan contact op met een medewerker van ons klantcontactcentrum, klantcontact@voc.nl of 0252 - 242322. Zij brengen je in contact met een loopbaancoach of een OOC HR adviseur. Deze helpt je met het aanvragen van de voucher. Of neem contact op met je werknemersorganisatie, zij kunnen je in contact brengen met hun loopbaancoach. Of vraag direct een scholingsvoucher aan bij OOC via e-mail: info@oocinfo.nl. De aanvraag dient vergezeld te gaan van een motivatie en een persoonlijk opleidingsplan.

Zie verder : http://www.oocinfo.nl/subsidies/tijdelijke-stimuleringsregelingen/loopbaanvouchers/

OOC subsidie
OOC verstrekt subsidie op opleidingen die medewerkers van aan OOC afdragende bedrijven volgen.

Subsidievoorwaarden
De volgende voorwaarden gelden voor het toekennen van subsidie: Subsidie wordt alleen toegekend voor werknemers van aan OOC afdragende bedrijven.

Voor langlopende (avond)cursussen (met zelfstudie) zoals taalcursussen, computercursussen e.d. wordt een subsidie verstrekt van 50% van de kosten tot een maximum van € 360,-.

Zie verder http://www.oocinfo.nl/subsidies/ooc-subsidie/voorwaarden/